KURS
På våre kurs lærer du om dyrkingsrelaterte temaer, direkte fra én av våre profesjonelle bybønder. Vi arrangerer kurs både i egen regi og på oppdrag fra andre.
Om vinteren holder vi kurs innendørs, men for en best mulig opplevelse vil kursene alltid kombinere teori og praksis. Under finner du planlagte kurs, samt forslag på kurs vi kan holde på etterspørsel.
Hvis du ønsker å arrangere et kurs, ta kontakt med oss på info(a)u-reist.no.
KURS I FÅBRO HAGE
For kurs og andre arrangementer i Fåbro hage, klikk her.
Foto: Merethe Fosby
Kurs på Økern Portal
Hvordan dyrke mikrogrønt på kjøkkenbenken
Når: torsdag 23. januar 18-20
Vi gjentar sist års suksess og inviterer til kurs i mikrogrøntdyrking! Bli med på en kveld på Økern Portal hvor du lærer hvordan du enkelt kan bli selvforsynt med grønt hele vinteren, uansett om du har et lite eller stort kjøkken.
Hva er mikrogrønt? Mikrogrønt er små og næringsrike skudd og blader som dyrkes tett i tett og som høstes når plantene bare er noen dager eller uker. De er proppfulle med næring, og kan brukes til alt fra topping på brødskiver, supper og andre matretter, som hovedrolle i knasende gode salater eller som tilskudd i juice og smoothies. Supersunt, supergodt og lett tilgjengelig rett på kjøkkenbenken din.
Workshopen passer både deg som er nysgjerrig på innendørs dyrking, som vil bli selvforsynt på hjemmedyrket grønt i vintermånedene, eller bare har lyst å gjøre noe hyggelig sammen med familien ved å dyrke grønt hjemme – her er det også mye å lære videre til barna!
På kurset lærer du alt du trenger å vite for å bli dreven på mikrogrøntdyrking, og du får med deg et dyrkesett for ulike typer mikrogrønt, slik at du raskt kan komme i gang hjemme.
Om arrangørene
Kurset arrangeres av U.Reist sammen med Økern Portal. U.Reist dyrker mat og menneskemøter i byen, og står for dyrking både ute og inne på Økern Portal.
Praktisk: Kurset avholdes innendørs på Økern Portal
Pris: 695,-
Meld deg på her.
Planlegg din egen spiselige hage, balkong eller parsell
Når: torsdag 13. februar 18-20
Velkommen til en workshop sammen med en profesjonell bybonde, hvor du får hjelp til å planlegge din egen spiselige hage, balkong eller parsell.
I to timer får du muligheten å boltre deg i hageplanlegging sammen med andre hageinteresserte.
Workshopen er delt inn i to deler. Først blir det en kortere teoretisk bolk, hvor du får nyttig basiskunnskap for enhver balkongbonde. Vi vil snakke om blant annet vekstskifte og samplanting, og hvordan du kan gjøre kjøkkenhagen din bievennlig.
Deretter får du gå i gang med penn og papir for å planlegge din egen balkong, terrasse eller parsell. Det vil finnes muligheter for nettsøk underveis, og du kan bla i bøker og andre nyttige ressurser. Ta gjerne med en oversikt over hva du hadde i hagen sist år. Det er et fint utgangspunkt å utvikle dette års hage fra.
Bybonden sirkulerer og vil bistå med 1-til-1-veiledning og råd underveis, og kan komme med nyttige tips til både plantevalg, innkjøpssteder og tips og triks.
Det blir servert te laget av urtene fra takhagen og snacks.
Om arrangørene
Kurset arrangeres av U.Reist sammen med Økern Portal. U.Reist dyrker mat og menneskemøter i byen, og står for dyrking både ute og inne på Økern Portal.
Praktisk: Kurset avholdes innendørs på Økern Portal
Pris: 695,-
Meld deg på her.
Forkultivering – start kjøkkenhagen din allerede nå
Når: torsdag 6. mars 18-20
Velkommen til en tjuvstart på våren – lær hvordan du lykkes med å starte egne planter innendørs.
På dette kurset får du kunnskap om forkultivering tidlig i sesongen. Du lærer hvilke vekster som kan være lurt å starte innendørs og hvilke som er kritisk at du starter innendørs for å i det hele tatt rekke å få en avling.
Vi kommer innom hvilket utstyr som er nyttig å ha, og hva som er helt nødvendig for å ta vare på småplantene mens det fortsatt er mørkt og kaldt ute og du drømmer deg bort til våren. Vi sår noen av de tidligste sortene sammen, og du får flere gode tips og triks til såing i potter og brett.
Kurset passer for alle, men kanskje fremfor alt deg som har prøvd å dyrke litt i hagen eller på balkongen rett fra frø og vil ta det litt videre. Med fra kurset får du noen potter med det vi har sådd,samt noen småplanter vi har dyrket frem siden januar og som du kan fortsette å ta vare på hjemme og senere plante ut i egen hage, balkong eller parsell.
Om arrangørene
Kurset arrangeres av U.Reist sammen med Økern Portal. U.Reist dyrker mat og menneskemøter i byen, og står for dyrking både ute og inne på Økern Portal.
Praktisk: Kurset avholdes innendørs på Økern Portal
Pris: 695,-
Meld deg på her.
Kurs på bestilling
KURS I MIKROGRØNTDYRKING
Blir selvforsynt på ureist grønt rett fra kjøkkenbenken!
På dette kurset lærer du alt du trenger å vite om mikrogrønt. Mikrogrønt er små skudd og blader som dyrkes tett i tett og som høstes når plantene bare er noen dager eller uker. De er proppfulle med næring, og kan brukes til alt fra topping på brødskiver, supper og andre matretter, som hovedrolle i knasende gode salater eller som tilskudd i juice og smoothies. Supersunt og supergott.
Kurset passer deg som er nysgjerrig på innendørs dyrking, som vil bli selvforsynt på hjemmedyrket grønt i vintermånedene, eller bare har lyst å gjøre noe hyggelig sammen med en god venn. Med deg fra kurset får du også et lite oppstartskit for ulike typer mikrogrønt, slik at du raskt kan komme i gang med dyrkingen hjemme.
Kursets varighet: 1,5-2 timer
KURS I BLOMSTERBINDING
Velkommen inn i blomstenes verden!
I åkeren på Fornebu dyrker vi ureiste snittblomster, og gjennom et samarbeid med FlowerTruck setter vi i august og september opp kurs og workshops i blomsterbinding i åkeren.
Bukettkurs, arrangering i vase, fotokurs og kransekurs. Se hele kursoversikten og meld deg på her. Alle kursene inkluderer selvplukk av blomster rett fra åkeren. Ingen forkunnskaper trengs! Vi arrangerer også kurs og opplegg for lukkede grupper!
Kursenes varighet: 1,5-2 timer
NYBEGYNNERKUS I Å DYRKE EGNE GRØNNSAKER
Du vil gjerne dyrke dine egne grønnsaker – og alle sier det er lett som bare det. Vel, – noen ting er lurt å lære og noen grønnsaker er fine å begynne med.
På dette kurset får du nybegynnerviten om jorda du dyrker i, gjødsel og kompost, frø og hvordan du sår, planter ut spirene dine, sol, vann, vind, stell og høsting.
Kursets varighet: 1-1,5 time
OMATT OG OMATT - KURS OM SIRKULÆR DYRKING OG LEVENDE MATJORD
Mat – matavfall – kompost – jord – frø – mat – matavfall… Å dyrke masse mat på liten plass krever en levende jord.
På dette kurset får du god og inngående kunnskap om jorda vi dyrker i og hvordan du selv kan lage den. Hvordan du bruker de verdifulle ressursene du selv har tilgang til og hva du kan tilsette. Vi snakker også om meitemarkkompost, bokashi, biokull og selvfølgelig om plantene som skal i jorda!
Kursets varighet: 1,5-2 timer
SANKEKURS - URTER OG SPISELIGE BLOMSTER
I matskogen på taket på Økern Portal er det bare matvekster. Frukttrær, bærbusker, spiselige blomster, grønnsaker og urter. På dette kurset blir du med oss opp på Nord-Europas største, spiselige takhage.
Du lærer å høste frø, frukt, blad og blomst og hvordan disse kan brukes og konserveres eller tørkes. Gode urteblandinger deles og vi avslutter med en egenlaget kopp urtete med honning.
Kursets varighet: 1-1,5 timer