KURS

PLANLAGTE KURS

På våre kurs lærer du om dyrkingsrelaterte temaer, direkte fra én av våre profesjonelle bybønder. Vi arrangerer kurs både i egen regi og på oppdrag fra andre.
Om vinteren holder vi kurs innendørs, men for en best mulig opplevelse vil kursene alltid kombinere teori og praksis. Under finner du ulike forslag på kurs vi kan holde på etterspørsel.

Hvis du ønsker å arrangere et kurs, ta kontakt med oss på info(a)u-reist.no.

KURS I MIKROGRØNTDYRKING

Blir selvforsynt på ureist grønt rett fra kjøkkenbenken!

På dette kurset lærer du alt du trenger å vite om mikrogrønt. Mikrogrønt er små skudd og blader som dyrkes tett i tett og som høstes når plantene bare er noen dager eller uker. De er proppfulle med næring, og kan brukes til alt fra topping på brødskiver, supper og andre matretter, som hovedrolle i knasende gode salater eller som tilskudd i juice og smoothies. Supersunt og supergott.

Kurset passer deg som er nysgjerrig på innendørs dyrking, som vil bli selvforsynt på hjemmedyrket grønt i vintermånedene, eller bare har lyst å gjøre noe hyggelig sammen med en god venn. Med deg fra kurset får du også et lite oppstartskit for ulike typer mikrogrønt, slik at du raskt kan komme i gang med dyrkingen hjemme.

Kursets varighet: 1,5-2 timer

KURS I BLOMSTERBINDING

Velkommen inn i blomstenes verden!

I åkeren på Fornebu dyrker vi ureiste snittblomster, og gjennom et samarbeid med FlowerTruck setter vi i august og september opp kurs og workshops i blomsterbinding i åkeren.

Bukettkurs, arrangering i vase, fotokurs og kransekurs. Se hele kursoversikten og meld deg på her. Alle kursene inkluderer selvplukk av blomster rett fra åkeren. Ingen forkunnskaper trengs! Vi arrangerer også kurs og opplegg for lukkede grupper! 

Kursenes varighet: 1,5-2 timer

Ureist felleskjøpet

NYBEGYNNERKUS I Å DYRKE EGNE GRØNNSAKER

Du vil gjerne dyrke dine egne grønnsaker – og alle sier det er lett som bare det. Vel, – noen ting er lurt å lære og noen grønnsaker er fine å begynne med.

På dette kurset får du nybegynnerviten om jorda du dyrker i, gjødsel og kompost, frø og hvordan du sår, planter ut spirene dine, sol, vann, vind, stell og høsting.

Kursets varighet: 1-1,5 time

OMATT OG OMATT - KURS OM SIRKULÆR DYRKING OG LEVENDE MATJORD

Mat – matavfall – kompost – jord – frø – mat – matavfall… Å dyrke masse mat på liten plass krever en levende jord.

På dette kurset får du god og inngående kunnskap om jorda vi dyrker i og hvordan du selv kan lage den. Hvordan du bruker de verdifulle ressursene du selv har tilgang til og hva du kan tilsette. Vi snakker også om meitemarkkompost, bokashi, biokull og selvfølgelig om plantene som skal i jorda!

Kursets varighet: 1,5-2 timer

SANKEKURS - URTER OG SPISELIGE BLOMSTER

I matskogen på taket på Økern Portal er det bare matvekster. Frukttrær, bærbusker, spiselige blomster, grønnsaker og urter. På dette kurset blir du med oss opp på Nord-Europas største, spiselige takhage.

Du lærer å høste frø, frukt, blad og blomst og hvordan disse kan brukes og konserveres eller tørkes. Gode urteblandinger deles og vi avslutter med en egenlaget kopp urtete med honning.

Kursets varighet: 1-1,5 timer