Hydroponisk dyrking
I våre hydroponiske anlegg dyrker bybøndene våre mat på kundens eiendom for hoteller, restauranter, kantiner, institusjoner og andre storkjøkken – innendørs og året rundt.
Sammen med kjøkkensjefen og kokkene velger vi ut hva som skal dyrkes og hvor mye som skal leveres.
Foto: Masha Yudytska, 4Service
Dyrking i vann
I hydroponisk dyrking dyrkes plantene i et vekstmedium under spesielle lysrør i stedet for i jord. Plantene får vann og næring fra en næringsløsning, som jevnlig pumpes ut til plantenes røtter. Hydroponisk dyrking er plasseffektivt, vannbesparende og muliggjør lokal dyrking av ferskvarer året rundt.
Hydroponisk dyrking passer for mange ulike typer vekster. I våre hydroponiske anlegg dyrker vi i hovedsak salat, urter og mikrogrønt.
Mikrogrønt
Mikrogrønt er små skudd og blader som dyrkes tett i tett og som høstes når plantene bare er noen dager eller uker gamle. Mikrogrønt er proppfulle av farger, smak og næringsstoffer og et fint tilskudd i matlagingen. Mikrogrønt kan brukes til alt fra topping på brødskiver og supper, som hovedrolle i knasende gode salater eller som ingrediens i juice og smoothies. Supersunt og supergott.
Plasseffektivt og vannbesparende
I hydroponisk dyrking får vi ikke drahjelp av sol, vind, regn eller mikroorganismer i jorda, ei heller pollinerende insekter eller andre nyttedyr. For å få gode resultater krever derfor slik dyrking, i tillegg til teknisk forståelse, et strengt hygieneregime og god kjennskap til plantenes behov. Samtidig er det plasseffektivt, vannbesparende og muliggjør lokal dyrking av ferskvarer året rundt. Det er også mulig å ta i bruk ellers uutnyttede arealer til matproduksjon.
Dyrkingsrommet vårt på Økern Portal har store panoramavinduer, hvor du som går forbi kan se hvordan det vokser og gror.