Skal det være gress og tremmegulv i uterommet hos en bedrift som er en av verdens største aktører i matvareindustrien? Nei, de må ha et uterom til å spise opp!

Oppdragsgiver: Yara International ASA
Etablering: 2022
Drift: 2022–i dag
Verdi: 1,2 MNOK

På oppdrag fra Yara har U.Reist lagt om den gamle gressplenen til en bugnende kjøkkenhage, til glede for de ansatte som kan omgi seg med det de jobber for – bugnende matproduksjon. Takterrassen som tidligere var lite inviterende og lite brukt, er nå et frodig uterom med sitteplasser mellom de spiselige og fargeglade vekstene.

U.Reist har utført omleggingen fra gress til kjøkkenhage helt uten å bruke maskiner til å grave opp og bytte ut jord; vi har helt enkelt kompostert den gamle gressmatten på stedet. Ved å bruke vår kunnskap med en slik naturbasert metode, blir den gamle gressmatten til næring for ny vekst, istedenfor at vi står for de klimautslipp som er forbundet med vanlig metode med masseutskiftning med gravemaskin. I tillegg blir det mye billigere for oppdragsgiver.

I driftsfasen sørger våre bybønder for at den spiselige hagen bugner med vakre og spiselige vekster så store deler av året som mulig. Hver uke leverer vi ureiste råvarer til kjøkkenet, slik at de kantineansatte stolt kan diske opp med smakelige og vakre buffeer, med råvarer som vokser på utsiden av vinduet i kantina.

LURER DU PÅ HVA VI KAN GJØRE FOR DEG?

Ikke nøl med å kontakte oss. Vi støtter deg gjerne med å få din visjon – eller bare din løse tanke – til å bli grønn og levende virkelighet.

Hvis du vil se flere av våre prosjekter kan du lese mer på vår referanseside.