På Økern Portal får både besøkere og de som jobber på bygget en smak av Nord-Europas største, spiselige takpark.
SPISELIG TAKPARK
Det mer enn 8 000 kvadratmeter store taket rommer en matskog som omgir en løpebane og et samdyrkelag der publikum kan være med å lære om dyrking og høste egen mat. I tillegg er et eget område satt av til en markedshage, der U.Reist dyrker grønnsaker, urter og spiselige blomster til salg på bygget.
UREIST MAT PÅ TALLERKENE
Hver uke får kjøkkenet levert grønnsaker som brukes av restaurantene, samt urter til lokalt produserte urteprodukter. Ansatte har mulighet å abonnere på grønnsaker fra taket, og hver torsdag er det dessuten pop up-salg av grønt for besøkere og andre forbipasserende.
Ferskere og mer lokalprodusert blir det ikke – råvarene har bare tatt en liten heistur ned fra taket!
DUFTER OG SMAKER FRA TAKET
Raphael er barista og leder for kafeen In Between på Økern Portal.
– Å bruke urter fra takparken for å lage urtete og å ha grønnsaksboden rett ved siden av kafeen bringer farger og liv til stedet! Alle sinnene er med – duften og smaken av teen sammen med synet av grønnsakene – det er vakkert!
ANDRE MARKEDSHAGER
I våre markedshager dyrker bybøndene og gartnerne våre mat på kundens eiendom for hoteller, restauranter, kantiner, institusjoner og andre storkjøkken. Sammen med kjøkkensjefen og kokkene velger vi ut hvilke grønnsaker som skal dyrkes, og maten blir høstet og levert til kjøkkenet til avtalte tider.