Økern Portal er et bærekraftig fellesskap mellom næring og nærmiljø, og et bygg hvor det dyrkes både ute og inne. Det er profesjonelle bybønder i U.Reist som står for dyrkingen.

PUBLIKUMSÅPNE AKTIVITETER PÅ ØKERN PORTAL

På denne siden har vi i U.Reist laget en oversikt over hva vi tilbyr av publikumsåpne og dyrkingsrelaterte aktiviteter på Økern Portal – enten du bor i området eller bare har veiene innom!

Trykk på overskriftene i boksene under for å utvide teksten.

Kurs

Vinteren 2024 holder vi tre dyrkekurs på Økern Portal. Du lærer fra en profesjonell bybonde om dyrkingsrelaterte temaer, som hvordan du kan bli selvforsynt på egendyrket grønt midt i vinteren, og hvordan du lykkes med å starte planter innendørs tidlig i sesongen.

Se hele kursoversikten her.

 

Afterwork

Vi tilbyr morsomme, smakfulle og lærerike opplevelser skreddersydd etter dine ønsker.

Interessert? Ta kontakt for en uforpliktende prat: okernportal@u-reist.no.

Hydroponi

Vi dyrker ureist mat året rundt! I sommerhalvåret bugner takhagen av grønnsaker, urter, blomster, frukt og bær, men i vårt innendørs dyrkerom dyrker vi salat, mikrogrønt og urter året rundt.

Dyrkingen innendørs skjer hydroponisk. Det betyr at plantene dyrkes i et vekstmedium under spesielle lysrør i stedet for i jord, og får vann og næring gjennom en næringsløsning som jevnlig pumpes ut i systemet, rett til plantenes røtter. Det er plasseffektivt, vannbesparende og muliggjør lokal dyrking av salater og andre ferskvarer året rundt.

Vil du lære deg mer om hydroponisk dyrking? Her kan du lese mer.

Samdyrkelag

Fra april til oktober er Økern Portal samdyrkelag i sving på et eget område av takhagen. Samdyrkelaget driftes av en bybonde fra U.Reist sammen med innsats fra samdyrkelagets andelshavere.

Andelshaverne lærer om dyrking, jord og alt som hører til, og høster sin andel grønnsaker rett fra samdyrkelagets egne dyrkingsområder.

Les mer om U.Reist sine samdyrkelag her. 

Visninger

Fra april til oktober tilbyr vi omvisninger av takhagen for bedrifter, skoler, arkitektkontorer eller andre grupper. Visninger av takhagen arrangeres på forespørsel på tirsdager mellom kl. 09 og 16.

Vi kan også tilby visninger av dyrkerommet og det hydroponiske anlegget vårt.

For mer informasjon om de ulike visningspakkene våre, kontakt oss på okernportal@u-reist.no.

Foto: Oslo pensjonsforsikring

Abbonner på ureist grønt

Vi tilbyr abonnement på ureist grønt dyrket både ute og inne – året rundt. Som abonnent får du hver uke en pose som inneholder et utvalg av det beste vi har av grønnsaker, salat, mikrogrønt og/eller urter.

Posens innehold avhenger av sesongen, men råvarene dine er alltid høstet samme dag som du plukker opp posen.

Les mer og meld deg på her!

OM U.REIST

U.Reist dyrker mat og menneskemøter i byen. Vi utvikler, bygger og drifter grøntarealer i byen med vekt på det spiselige – på tak og bakke, næringsbygg, borettslag og midlertidig rom. Det er U.Reist som står for driften av grøntarealene på Økern Portal, både på tak og bakke.

PRISBELØNT TAKHAGE

Vil du vite mer Økern Portals prisbelønte takhage og hvordan taket ble bygget, kan vi anbefale en tur til våre referansesider.

HOLD DEG OPPDATERT

For å holde deg oppdatert om hva som skjer på Økern Portal kan du også følge Økern Portal sin offisielle Facebook-side, eller gå med i den åpne Facebook-gruppen Hva skjer på Økern Portal.