Tenk å bo midt i byen og samtidig kunne dyrke og høste din egen mat fra hagen! De som har kjøpt leilighet i det nybygde Ulven T borettslag har nå denne muligheten. På takterrassene bugner det av vakre og spiselige urter og blomster, og i bakgården er det både frukttær, bærbusker og felt til å dyrke grønnsaker.

Oppdragsgiver: OBOS – Ulven T Borettslag
Etablering: 2022
Drift: 2022–i dag
Verdi: 0,8 MNOK

På oppdrag fra OBOS har U.Reist både gitt råd om hvordan best utforme et spiselig utomhus, og etablert de spiselige områdene på tak og bakke. Dyrkingen er en integrert del av fellesområdene som alle beboere bruker. Det er derfor viktig at de fremstår vakre og bugnende så store deler av året som mulig. Områdene skal være gode steder å være også for de beboerne som ikke ønsker å dyrke sin egen mat.

Alle skal kunne sitte her og høre humla suse, og nyte synet og luktene. For å høste fruktene bør du imidlertid ha sådd frøene – som del av Ulven T samdyrkelag.

Samdyrkelaget er organisert slik at de av beboerne som ønsker det kan kjøpe seg en andel. Som andelshaver får de muligheten til å dyrke jorda sammen med naboer, og de får lære økologisk hagebruk gjennom praksis under trygg ledelse av U.Reists bybonde. De kan høste friske urter og fargerike spiselige blomster, og glede seg til eplene blir modne på høsten. Og så slipper de å vanne når de er på ferie eller krangle med naboen om hvem som glemte det; ferievanning tar nemlig vår bybonde seg av!

LURER DU PÅ HVA VI KAN GJØRE FOR DEG?

Ikke nøl med å kontakte oss. Vi støtter deg gjerne med å få din visjon – eller bare din løse tanke – til å bli grønn og levende virkelighet.

Hvis du vil se flere av våre prosjekter kan du lese mer på vår referanseside.