I 2022 har det det rundtomkring i byen bugnet av grønnsaker og blomster, vrimlet og summet fra humler, sommerfugler og bier, mens mennesker og grønnsaker har vokst i takt med hverandre.
Deler på innsats og resultat
U.Reist sine samdyrkelag driftes av våre profesjonelle bybønder, sammen med innsats fra andelshaverne. Andelshaverne, som kjøper seg inn ved starten av året, får en andel av det som dyrkes og kan høste grønnsaker rett fra åkeren hele sesongen.
Dyrker ureist mat og sosialt samvær
U.Reist drifter samdyrkelag på en rekke ulike steder i Oslo-området – på tak, bakke og i midlertidige byrom. Under 2023 har over 450 dyrkeglade andelshavere under inspirasjon og veiledning fra våre bybønder fått ny kunnskap om dyrking og levende matjord, blitt inspirert til å utforske nye råvarer og ikke minst delt mange trivelige opplevelser i lag med andre. Og gjort nabolaget sitt både grønnere og hyggeligere!
For de aller fleste er det muligheten å spise egne grønnsaker og det å lære om grønnsaksdyrking som er den største anledningen til å være med. For andre er det like viktig å ta del i et sosialt fellesskap og en meningsfull aktivitet.
En ny sesong på trappene
I U-Reist-kulissene arbeides det nå med planlegging av årets dyrkesesong. Det lages plantelister og bestilles frø, og snart vil ledige andeler i de ulike samdyrkelagene bli lagt ut for påmelding.