Ekstremværet Hans har pøst store mengder nedbør over byene våre på kort tid, og vi får oversvømmelser, kloakk på avveie og store kostnader til å reparere skader. Tenk om man bare hadde en stor svamp som kunne suge opp styrtregnet!

GRØNNE TAK SUGER OPP REGNVANN

Grønne tak er nettopp det. Grønne tak fungerer som en svamp som suger opp regnvann og gjør at ikke alt vannet kommer ned i avløpsnettet, hvor det skaper problemer. Og med smarte blå-grønne* løsninger for å holde enda mer av regnvannet tilbake på takene, er dette en sentral del av fremtidens overvannshåndtering.

Faktisk er fremtiden her allerede – vi har allerede etablert mange tusen kvadratmeter med grønne tak, som i disse dager gjør jobben med å suge opp regnvann. I stedet for å skape problemer på bakken gjør vannet nytte på takene, ved å vanne grønnsakene vi dyrker der!

* På et grønt tak vokser det planter, som tar unna mye av nedbøren. Et blått tak har en oppbygning for infrastruktur – duk, rør eller lignende – som håndterer nedbør ved magasinering og fordrøyning, slik at enda mindre av det som faller på taket når bakken. Et blågrønt tak kombinerer vegetasjon med fordrøyelse av vann, for ekstra god effekt.

FORHANDLER AV EUROPAS LEDENDE LEVERANDØR AV GRØNNE TAK

U.Reist er forhandler av Optigrüns systemer for grønne tak i Norge. Optigrün er Europas ledende leverandør av systemer og kompetanse på grønne tak. Med mer enn 5 millioner kvadratmeter grønne tak i året, og mer enn 50 års erfaring, tilbyr de løsninger som er basert på erfaring over lang tid, og som derfor fungerer som de skal – også når ekstremvær som Hans herjer.

Vi kan tilby komplette systemer for alle typer grønne tak:

  • Vi bidrar ofte i detaljeringsfasen av prosjektet, for å sikre at de løsningene som er utviklet av Optigrün tegnes inn på riktig måte i prosjektet;
  • Vi selger alt av komponenter som inngår i grønne tak, fra enkle sedumtak til komplekse intensive grønne tak;
  • Vi etablerer alt over membran på grønne tak, om kunden ikke ønsker å etablere systemet selv;
  • Vi drifter takene slik at de fungerer som de skal over tid, eventuelt også med dyrking av grønnsaker og menneskemøter på takene.

ET BLÅGRØNT TAK BLIR TIL

I 2019 etablerte vi det blågrønne taket på Økern Portal. Ta en titt på videoen som viser hvordan taket ble til, slik at Hans i dag bare hjelper oss å vanne grønnsakene på taket.

VIL DU VITE MER?

Trykk på knappen under for å lese mer om hvordan vi jobber med blågrønne tak.