Opplev ekte blomsterglede – rett fra åkeren på Fornebu!

På Fornebu driver vi Bærums første og foreløpig eneste kommersielle blomsteråker. Gjennom et samarbeid med FlowerTruck holder vi kurs og workshop i åkeren og fra august og godt ut i oktober inviterer vi til selvplukk av blomster så ofte vi kan. Vi selger også ferske blomster i bøtter og kan utføre binderier og dekorasjonsoppdrag til fest og større eventer.

Vil du komme på selvplukk?

Sesongen 2023 vil åkeren være åpen for selvplukk følgende datoer:

Lørdag 12. august kl. 12-16
Lørdag 2. september kl. 12-16
Søndag 3. september kl. 12-16
Lørdag 23. september kl. 12-16
Lørdag 30. september kl. 12-16

For mer detaljer rundt selvplukk, meld deg på Facebook-arrangementet. Blomsteråkeren på Fornebu har egne sider på Facebook og Instagram hvor du kan følge med på hva som skjer. Du kan også melde deg på vårt nyhetsbrev.

Er du interessert i kurs ?

Hopp over til FlowerTrucks nettsider, hvor du kan lese mer om årets kurstilbud og melde deg på.

Vil du kjøpe superferske åkerblomster?

Vi selger forhåndsbestilte blomsterbøtter og buketter rett fra åkeren. Se hele oversikten i FlowerTruck sin nettbutikk.

Hvorfor ureiste blomster?

Åkeren på Fornebu er med 13 000 kvm dyrket mark Norges største urbane landbruksprosjekt. Her dyrkes mat til andelshaverne i Fornebu samdyrkelag og til lokale restauranter, og i skolehagen arbeider skoleelever og barnehagebarn med jorda i de ulike årstidene. Og siden 2021 finnes her også en egen blomsteråker i tillegg.

Importerte snittblomster kommer med en unødvendig miljøbelastning. Hos oss får du lokalt produserte blomster dyrket uten kjemiske innsatsmidler. I tillegg kan du gjennom selvplukk og kurs bli med på hele prosessen – fra høsting i åkeren og helt til blomstene står hjemme på kjøkken- eller stuebordet ditt.

Kontakt

For forespørsler, booking eller mer informasjon om vårt blomsterunivers, ta kontakt enten på fornebu@u-reist.no eller caroline@flowertruck.no.