Hvordan få noe mer ut av gressplenen som bare ligger der utenfor kontorvinduene? Legg om til kjøkkenhage der de ansatte kan dyrke sin egen mat!

Oppdragsgiver: Svill Eiendom
Etablering: 2022
Drift: 2022–i dag
Verdi: 0,3 MNOK

Svill Eiendom ønsket seg noe mer ut av gressplenen på denne ærverdige eiendommen på Frogner, som huser både Aleris sykehus og boliger. U.Reist foreslo å legge om fra gressplen til en spiselig hage i ett område, og til blomstereng i et annet-til glede for både mennesker og pollinerende insekter.

Med enkle grep ble gressmatten lagt om i løpet av våren, helt uten å bruke maskiner til å grave opp og bytte ut jord, slik det vanligvis gjøres i bransjen når man ønsker noe annet enn gress. For å legge om til blomstereng fant vi den minst frodige delen av tidligere gressmatte – et problematisk hjørne av eiendommen med skrinn jord og lite vann; perfekt for en sørøstnorsk blomstereng! Ved å bruke vår kunnskap i slike naturbaserte metoder, blir det lave utspill og lave kostnader.

For å få mest mulig ut av grønnsakene som produseres, har de ansatte ved Aleris sykehus og beboerne på eiendommen fått tilbud om å delta i Frogner samdyrkelag. Andelshaverne får hver uke mulighet å delta i samjobbing, der de under trygg ledelse av en profesjonell bybonde fra U.Reist kan lære om dyrking og om jorda, og høste sin egendyrkede mat.

Svill eiendom har med små investeringer tilbudt en mer attraktiv eiendom til leietaker og beboere, og bidratt til en mer levende by. For Aleris som leietaker er det positivt å kunne tilby denne arenaen til sine ansatte, der de hver uke kan møtes for å dyrke mat og samhold. De som eier en leilighet har nå fått muligheten til å dyrke sin egen mat, rett utenfor stuedøra og sammen med naboen. Og best av alt – de slipper å tenke på å vanne når de er på ferie, det gjør nemlig vår bybonde!

LURER DU PÅ HVA VI KAN GJØRE FOR DEG?

Ikke nøl med å kontakte oss. Vi støtter deg gjerne med å få din visjon – eller bare din løse tanke – til å bli grønn og levende virkelighet.

Hvis du vil se flere av våre prosjekter kan du lese mer på vår referanseside.