Foto: Kjetil Korslien
Gjennom et fireårig samarbeidsprosjekt med OBOS Fornebu, har U.Reist lagt til rette for spiselige og engasjerende grøntarealer. I prosjektet har vi bidratt med rådgivning om alt fra hvordan å engasjere lokalbefolkningen for å dyrke sin egen mat til spørsmål knyttet opp til nødvendig bæreevne for grønne tak. Gjennom prosjektet er det også etablert konkrete dyrkingstiltak;
- I Åkeren på Fornebu dyrkes mat til andelshaverne i Fornebu Samdyrkelag og lokale restauranter.
- Spiren er et testområde hvor det dyrkes frem planter som naturlig hører hjemme på Fornebu, og vi dokumenterer erfaringer med dyrking av denne typen vegetasjon. Plantene skal benyttes i det endelige grøntarealet i borettslaget som skal bygges der testområdet er etablert.
I videoen under forteller bybonde Anna om hvordan samdyrkelaget dyrker både grønnsaker og et sosialt fellesskap.
LURER DU PÅ HVA VI KAN GJØRE FOR DEG?
Ikke nøl med å kontakte oss. Vi støtter deg gjerne med å få din visjon – eller bare din løse tanke – til å bli grønn og levende virkelighet.
Hvis du vil se flere av våre prosjekter kan du lese mer på vår referanseside.